fbpx
Title Image

About Us

Ние сме един от водещите производители на халви в Българя повече от 20 години. В асортимента ни могат да се открият сладости по автентични български рецепти, като: различни видове халви, локуми и тахани. Погрижили сме се, и за хората които имат непоносимост към захарта, с нашата диетична серия халви и локум без захар. В портфолиото си предлагаме също   белени слънчогледови ядки, пелети и брикети от слънчогледова люспа.

През далечната 1991г, Николай Николов стартира своята фирма ЕТ “Клинч – Николай Николов” с търговия на зърнени култури. Производството на тахан халва Търговище започва през 1996г., като успоредно с това започва и дейността на обработване на български слънчоглед: сортиране, белене, печене и мелене. Година по- късно започва производството на бели халви, а няколко години след това излиза  на пазара  с диетичните си халви. С добрият си мениджмънт г-н Николов разширява капитала си с придобиването на “Терснаб-Търговище” ЕООД през 1999г.  След години, двете фирми се обединяват и остава “Терснаб-Търговище” ООД.  През 2015г. фирмата разширява своя асортимент с производството на локум. Като компания с отговорност и грижа към клиента предлага и локум без оцветители, без изкуствени подсладители и без консерванти.

Фирмата разполага с производствен цех разположен в промишлената зона на гр. Търговище, където се помещават и складовите площи. Инфраструктурата и оборудването се поддържат, обновяват и модернизират непрекъснато.

Фирмата има добре развита дистрибуторска мрежа. Продукцията се реализира в складове на едро и дребно, магазинната мрежа и като суровина за различни предприятия от хранително вкусовата промишленост.

Основната цел на фирмата е да удовлетворява изискванията на своите клиенти, като им предлага напълно здравословна храна по стари български рецепти.

.